Harta sportivilor din România 2013


Sportivii legitimaţi sunt cei care sunt aflaţi în evidenţa federaţiilor sportive. Orice alt tip de sportiv nu este inclus în datele prezentate de INS. Spre exemplu suporterii, huliganii, boxerii de ocazie nu sunt contorizați. Legendă hartă: culoarea verde reprezintă o pondere mai ridicată în comparație cu media națională iar culoarea roșie sub aceasta.

În regiunea Moldova există diferențe cuprinse între 50-150%  în comparaţie cu restul ţării. Legitimarea sportivă şi promovarea acestor activităţi nu pare a fi o prioritate de investiţii şi dezvoltare.
Județele Vaslui, Bacău și Neamț sunt ultimele clasate în funcție de ponderea sportivilor raportat la populația lor. 

Timiș, Cluj și Harghita conduc clasamentul alături de capitală. În Municipiul București sunt cei mai mulți sportivi legitimați totalizând un număr de 37660 (aproape un oraș de mărime medie) ce reprezintă 15% din totalul practicanților oficiali.

Pentru a putea mări ponderea de activități sportive am putea oficializa activitățile specifice fiecărei zone. Spre exemplu culesul de vie, plimbarea în parc, dezbaterile politice, urmărirea programelor TV și a bârfelor de la colțul străzii. În fond și acestea necesită depunerea unui efort fizic bazat pe o oarecare competiție și regulamente populare.


Comentarii

Postări populare